Новини

Останні події

Мер Одеси зустрівся з міжнародними спостерігачами за виборами в Україні. Фото

25 квітня 2019 року Одеський міський голова Геннадій Труханов зустрівся з міжнародними спостерігачами за виборчим процесом в Україні, зокрема Одесі.

На зустрічі були присутні спостерігачі Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ / БДІПЛ) та спостерігачі від Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO). Протягом десяти тижнів міжнародні спостерігачі здійснювали оцінку виборчого процесу з точки зору відповідності міжнародним стандартам, а також національному законодавству. На сьогодні їх місія завершується, і вони повертаються додому.

Під час діалогу спостерігач місії ENEMO пан Артур Агамалян подякував одеситам за теплий прийом і всебічну допомогу, зазначивши, що загалом місія позитивно оцінила виборчий процес в Україні. Також було відзначено, що з оцінкою виборів в Україні можна ознайомитися в проміжних звітах, які опубліковані на сайтах місій. Після завершення місії буде підготовлено фінальний звіт.

Свою оціночну позицію висловив і спостерігач ОБСЄ / БДІПЛ пан Онно Ван дер Вінд, зазначивши, що організація виборів в Україні відповідала зобов'язанням ОБСЄ та іншим міжнародним стандартам.

Одеський міський голова Геннадій Труханов подякував спостерігачам міжнародних місій за участь у політичних подіях країни, підкресливши, що для українців важлива оцінка міжнародних партнерів, а також висловив свою позицію: «Результати виборів показали, що українці хочуть змін. Як мера міста (впевнений, і мерів інших українських міст теж) мене хвилюють питання продовження тих реформ, які були розпочаті в Україні. Весь ефект від пройденого шляху не повинен бути стертий».