Новини

Останні події

Мер Одеси: Відновлений Будинок Руссова стане прекрасним подарунком нашому місту до 225-річчя

26 квітня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов провів нараду і проінспектував хід ремонтно-реставраційних робіт пам'ятки містобудування і архітектури на вул. Садовій, 21.

Роботи були розпочаті навесні 2018 року. Минулого року був укріплений фундамент і відновлені міжповерхові перекриття, що дозволило стабілізувати будівлю і приступити до покрівельних робіт. Наразі будівельники приступили до відтворення веж на даху. Паралельно тривають фасадні роботи, відновлення в автентичному вигляді ліпного декору і статуй.

«Упевнений, висловлю загальну думку одеситів: Одеса - наш дім і ми хочемо, щоб він був красивим і затишним. Сьогодні ведуться безпрецедентні ремонтно-реставраційні роботи Будинку Руссова, аналогів яким немає в Україні. Перебуваючи в будівлі, вже відчувається її монументальність і надійність. Тепер починається мистецтво відновлення фасаду», - розповів Геннадій Труханов.

Як зазначив мер Одеси, роботи з реставрації Будинку Руссова ведуться згідно з графіком. Відновлений Будинок Руссова стане прекрасним подарунком Одесі до 225-річчя.

Також у травні поточного року планується приступити до реставрації покрівлі та фасаду Будинку Лібмана, який розташований впритул до Будинку Руссова. Завершити реставрацію ще однієї знакової пам'ятки містобудування і архітектури також планується в цьому році.