Новини

Останні події

Мер Одеси: Перший Одеський екофестиваль дав старт потужному екоруху

4 травня 2019 року в Центральному парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка відбувся перший Одеський екофестиваль.
Муніципалітет, бізнес і громадські організації міста об'єдналися з метою підвищення рівня екокультури одеситів і ековиховання підростаючого покоління. У такому форматі фестиваль проводиться в Одесі вперше.

Протягом дня одеські і київські екоексперти ділилися досвідом щодо збереження навколишнього середовища і природних ресурсів, для дітей були організовані численні майстер-класи та квести. Працювали екоярмарок, зона фастфуду, тематичні фотозони, був представлений волонтерський проект щодо скорочення популяції безпритульних тварин і муніципальна програма з реєстрації тварин.

Крім того, кожен охочий зміг ознайомитися з роботою міської пересувної лабораторії, яка проводить моніторинг стану атмосферного повітря; першим одеським електробусом, сконструйованим фахівцями КП «Одесміськелектротранс», та іншими проектами муніципалітету в сфері охорони навколишнього середовища та енергоефективності.

У рамках екофестивалю проводилася перша масштабна міська екологічна акція - працював майданчик для збору твердих побутових відходів (папір, картон, пластик, батарейки, градусники, що містили ртуть, скляні та металеві вироби) для їх подальшої переробки та утилізації.

Хедлайнером фестивалю став відомий український електро-фолк гурт ONUKA.

Коментуючи результати проведення першого Одеського екофестивалю, міський голова Геннадій Труханов подякував усім організаторам, учасникам і гостям заходу, зазначивши, що 4 травня було дано старт потужному екоруху в Одесі.

«Жодна влада самостійно не зможе впоратися з усіма тими викликами, які продиктовані часом. Ми обов'язково продовжимо рух по всіх векторах, які були представлені сьогодні, для того, щоб наступного року, на другому Одеському екофестивалі, підбити підсумки нашої спільної з бізнес-партнерами та громадськими організаціями роботи, а також запланувати нові проекти», - зазначив Геннадій Труханов