Новини

Останні події

Мер Одеси провів огляд техніки і підготовки рятувально-водолазної служби до пляжного сезону

21 травня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов провів огляд техніки і підготовки рятувально-водолазної служби, а також інших підрозділів Одеської міської ради до забезпечення безпечного відпочинку на одеському узбережжі Чорного моря.

На сьогодні рятувально-водолазна служба має 145 штатних одиниць - 76 постійних і 69 сезонних працівників. Рятувальники забезпечують перевірку і очищення морського дна одеських пляжів від сторонніх предметів, порятунок людей на суші і воді, а також проведення інших заходів, спрямованих на забезпечення безпеки відпочивальників на узбережжі.

Згідно із встановленими нормативами, в Київському районі розмістилися 10, у Приморському - 6, у Суворовському районі - 7 рятувальних постів. Всі вони повністю укомплектовані рятувальними засобами. У своїй роботі рятувальники використовують 8 гідроциклів і катер.

Цього року особовий склад КП «Муніципальна варта», який спільно з органами Нацполіціі несе відповідальність за забезпечення правопорядку на узбережжі, забезпечений електроскутером. Уздовж Траси здоров'я працюють відеокамери.

До позаштатних ситуацій на узбережжі готові співробітники аварійно-рятувального відділу. У їхньому розпорядженні є службовий автомобіль КамАЗ і все необхідне обладнання.

«Одеса - морське курортне місто. За чотири роки нам вдалося організувати чудово оснащені висококваліфіковані підрозділи, які справляються з усіма поставленими перед ними завданнями», - зазначив Геннадій Труханов.