Новини

Останні події

Мер Одеси: Партнерські відносини з бізнесом дозволяють реалізовувати важливі для міста проекти

Більше двох років тому, реагуючи на численні звернення жителів Молдаванки, мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з керівництвом Одеської державної академії будівництва та архітектури (ОДАБА) для обговорення питання про капітальний ремонт стадіону академії на вул. Пішонівській.

Це єдиний в цьому мікрорайоні стадіон, на якому жителі довколишніх будинків можуть займатися спортом.
Меценатом реконструкції готова стати одна з одеських будівельних компаній.

Детальне вивчення питання показало, що через нестійкість схилу і підвищення рівня ґрунтових вод існує загроза обвалення плато, на якому розміщені стадіон, котельня і ряд житлових будинків. А ділянку під схилом у 2003 році передано під будівництво приватної компанії, яка у 2016 році оголошена банкрутом, при цьому частина квартир в неіснуючому будинку вже продана.

22 травня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов провів розширену виїзну робочу нараду з метою обговорення пропозицій щодо вирішення проблемних питань.

У нараді взяли участь віце-мер Петро Рябоконь, керівники профільних підрозділів Одеської міської ради, керівництво ОДАБА і одеських будівельних компаній.

На сьогодні є домовленість з будівельною компанією про початок робіт на недобудованому об'єкті на вул. Пішонівській на ділянці під схилом, передачу зобов'язань компанії-банкрута перед інвесторами новому забудовнику, а також виконання за позабюджетні кошти комплексу робіт із стабілізації зсувних процесів.

Як зазначив міський голова Геннадій Труханов, вже від сьогодні можна паралельно розпочати роботи з реконструкції стадіону ОДАБА. Тут планується створити футбольне поле з дренажною системою і сучасним покриттям, трибуни на 700 місць, баскетбольне та гандбольне поля, бігову доріжку, а також комплекс силових тренажерів.

«Партнерські відносини влади із соціально відповідальним бізнесом, які успішно розвиваються в місті, дозволили вирішити ще одне досить складне завдання. Без будівництва підпірної стінки реконструкцію стадіону проводити було недоцільно. Сьогодні питання вирішено, і компанія «Стікон» уже вийшла на об'єкт. Також ми вирішили питання і з недобудовами компанії «Консоль ЛТД», знайшовши нового забудовника - ТОВ «Акварелі Молдаванки», - підкреслив Геннадій Труханов, коментуючи підсумки наради.

Також під час наради фахівці-будівельники відзначили, що в цьому районі дуже багато старого житла, яке потребує оновлення. Однак проблемою для реалізації проектів з оновлення житлового фонду є те, що в одній квартирі можуть бути прописані кілька поколінь одеситів, і кожному при розселенні необхідно надати житло. У разі, коли в шести квартирах аварійної будови прописані більш ніж 100 осіб, забудовнику або інвестору економічно невигідно будувати на місці старого новий сучасний будинок. У пошуку компромісних варіантів вирішення проблеми може тривати роками.