Новини

Останні події

Волонтерським проектом одеських лікарів охоплені 46 тисяч підлітків

28 травня 2019 року в конференц-залі міського адміністративного центру на вул. Косовській підбили підсумки реалізації проекту «Тобі, майбутнє Одеси».

Проект спрямований на профілактику репродуктивного здоров'я підлітків і реалізується на волонтерських засадах одеськими лікарями за підтримки департаменту освіти і науки Одеської міської ради.

На зустрічі були присутні: мер Одеси Геннадій Труханов, віце-мер Світлана Бедрега, керівники профільних департаментів Одеської міської ради, медпрацівники, директори шкіл міста, педагоги, учні та їхні батьки.

Як зазначила ініціатор проекту, головний лікар пологового будинку №1 Ірина Головатюк-Юзефпольська, проект реалізується в Одесі вже 9 років і за цей час охопив понад 46000 підлітків.

«Найбільша проблема лікування - це пізнє звернення пацієнта по медичну допомогу. У більшості випадків це відбувається через недостатню інформованість людей. Ми намагаємося в доступній формі розповісти старшокласникам про репродуктивне здоров'я, відповісти на запитання, які вони соромляться поставити дорослим», - розповіла Ірина Головатюк-Юзефпольська.

Програма проекту передбачає лекційну й індивідуальну роз'яснювальну роботу із школярами та їхніми батьками. Особливу увагу лікарі приділяють профілактиці захворювань, збереженню репродуктивної функції підлітків. У разі необхідності, на базі пологового будинку №1 проводяться додаткове обстеження і безкоштовне УЗД, яким за цей час скористалися понад 1000 школярок.

За багаторічну плідну працю та участь у реалізації проекту «Тобі, майбутнє Одеси» мер Одеси Геннадій Труханов нагородив завідувача кафедри урології Одеського національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, доктора медичних наук, професора Федора Костєва.

Почесними грамотами департаменту освіти і науки Одеської міської ради були відзначені лікарі-волонтери.
Спілкуючись із присутніми в залі, міський голова розповів про пріоритети розвитку міста, які відображені в міських цільових програмах.

«Здоровий спосіб життя закладається, насамперед, створенням відповідних умов, а також формуванням культури: фізичної, естетичної, духовної, культури харчування. Всі ці роки ми створюємо необхідні умови: ремонтуємо медзаклади, школи і дитячі садки, будуємо стадіони і спортивні майданчики, впроваджуємо нову систему харчування в школах. Я вдячний усім волонтерам, які, крім виконання своїх прямих обов'язків, беруть на себе важливу місію формування здорового майбутнього Одеси і України», - зазначив Геннадій Труханов.

З метою підтримки ініціативи лікарів Одеський міський голова доручив розглянути питання про включення проекту «Тобі, майбутнє Одеси» до міської програми «Здоров'я».