Новини

Останні події

Геннадій Труханов: Громадський бюджет об'єднує одеситів

29 травня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов взяв участь у спортивному святі, організованому мешканцями будинків на вулиці Добровольського.
Захід був приурочений завершенню робіт з благоустрою внутрішньобудинкової території та облаштування двох сучасних майданчиків - баскетбольного і футбольного.

Тут вже відбулася районна першість з футболу, і на святі мер Одеси нагородив юних футболістів медалями та кубками. Також міський голова відзначив нагородами і юних баскетболістів.

Крім нових спортивних майданчиків, у дворі з'явилося нове освітлення, встановлені лавки, упорядковано дитячий майданчик, облаштовано тротуарні доріжки, а для автотранспорту - паркувальні кишені.

Проект реалізовано в рамках Громадського бюджету-2018.

«Я радий, що Громадський бюджет не тільки розвиває міський простір, але і сприяє об'єднанню одеситів. Ось такі свята у дворах яскраво демонструють, що традиції добросусідських відносин будуть актуальні для Одеси завжди», - зазначив Геннадій Труханов.

Довідка
З квітня 2017 року Одесі розпочала свою роботу онлайн-платформа «Соціально активний громадянин» citizen.odessa.ua. Ця веб-платформа розширює можливості електронної взаємодії влади з містянами, дозволяє одеситам брати участь у розвитку та благоустрої міста, а також враховувати думку громади при вирішенні суспільно важливих питань.
Одним із соціальних проектів онлайн-платформи «Соціально активний громадянин» є проект «Громадський бюджет».
За цей час уже були проведені 3 конкурси проектів: містяни подавали суспільно важливі і цікаві ідеї щодо поліпшення міського простору, освітні, культурні та соціальні ініціативи. Шляхом прямого голосування самі одесити відібрали найбільш значущі проекти.
Одеська міськрада виступає в якості розпорядника коштів, проводить відповідно до законодавства тендерні процедури і курує реалізацію проекту.