Новини

Останні події

Геннадій Труханов: Одеса планує масштабне оновлення трамвайного парку

29 травня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку.
Сторони обговорили програму з розвитку парку міського електротранспорту, у рамках якої за цільовим фінансуванням ЄБРР Одеса придбала 47 нових тролейбусів. 

Нові тролейбуси вже довели ефективність використання: економія електроенергії та операційних витрат КП «Одесміськелектротранс» на їх обслуговування становить 7,5 млн. гривень щорічно.

«Одеса стала першим містом в Україні, яке реалізувало подібну програму. У нас з муніципалітетом існує хороша динаміка відносин. Упевнений, найближчим часом ми продовжимо нашу співпрацю і реалізуємо інші важливі проекти», - зазначив старший радник ЄБРР у країнах Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії Антон Усов.

Мер Одеси підкреслив, що співпраця з ЄБРР дозволила замінити майже половину морально і фізично застарілого міського парку тролейбусів на новий, екологічно чистий рухомий склад.

«Тепер перед містом стоїть завдання такого ж масштабного оновлення трамвайного парку в рамках реалізації маршруту трамвайного сполучення «Північ-Південь», - сказав міський голова.

Під час діалогу сторони також обговорили співпрацю і за іншими напрямками. Зокрема, розглядалося питання про приєднання Одеси до програми ЄБРР «Зелені міста». Участь у Програмі дасть можливість фінансування великих інфраструктурних і екологічних проектів.