Новини

Останні події

На «Алеї мрії» в Стамбульському парку юним одеситам розповідали про їхні права

1 червня 2019 року на центральній алеї Стамбульського парку Одеси відбувся інформаційно-просвітницький захід «Алея мрії».

На зустрічі були присутні: заступник міністра соціальної політики України Наталія Федорович, мер Одеси Геннадій Труханов, представники Міжнародної організації з міграції в Україні, Посольства Канади в Україні, ГО «Віра. Надія. Любов» і громадських організацій Одеси.

Поліцейські та пожежники, спортсмени і лікарі, моряки, дипломати і відомі діячі провели для дітей інтерактивне навчання, поділилися своїми знаннями, досвідом та історіями успішної кар'єри. На прикладі відомих казок дітям показали, як можуть порушуватися їх права в повсякденному житті і роз'яснили, як не допустити таких ситуацій.

Захід «Алея мрії» приурочений Дню захисту дітей і спрямований на привернення уваги до прав дитини.

*****
Згідно з останніми опитуваннями Міжнародної організації з міграції, 66% уразливих дітей та молоді у віці від 13 до 20 років в Україні готові прийняти пропозицію, яка може загрожувати попаданням в ситуацію торгівлі людьми. До числа таких пропозицій, зокрема, відносяться: робота без оформлення трудового договору в Україні та за кордоном, виконання незаконної роботи, яка добре оплачується.