Новини

Останні події

Одеський бізнес інвестує в нові технології

2 липня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов взяв участь у відкритті нової виробничої лінії з виготовлення багатопустотних бетонних плит на одному з провідних одеських заводів залізобетонних виробів.

Такі плити у всьому світі активно використовуються в будівельній сфері для організації перекриттів у житлових і громадських будівлях.

Особливість нової лінії, зібраної за італійськими технологіями, полягає в тому, що бетон не заливається у форму, а йде суцільним потоком по лінії довжиною 125 метрів.
Надалі полотно нарізається на плити потрібної замовнику довжини.
При стандартній ширині плит 1,2 і 1,5 метра, виробництво розраховане на 18 000 кв.м на місяць.
Подібні технології застосовуються в Україні на шести заводах, а на півдні нашої країни - це перше таке виробництво. Нова технологія забезпечує високу точність розмірів плит, посилену шумо- і теплоізоляцію, сейсмостійкість, а також зменшення загального навантаження на фундамент будівлі без втрати міцності.

Сценою для урочистого відкриття виробництва стали бетонні плити, а нову лінію відкрили керівництво міста і заводу символічним перекушуванням арматури.

«Інвестиції у виробництво - це хороший показник для всієї країни. Наше завдання як міської влади - створити умови і не заважати бізнесу працювати», - зазначив Геннадій Труханов.