Новини

Останні події

Одеські заклади вищої освіти переходять на альтернативні джерела енергії

2 липня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов поспілкувався зі студентами Одеської національної юридичної академії, гуртожитки якого поступово переводяться на альтернативні джерела енергії.

Міський голова зазначив, що ця ініціатива, крім того, що дозволяє економити кошти, важлива для навколишнього середовища, оскільки знижує споживання традиційних джерел енергії. Такий підхід дозволяє знизити викиди вуглекислого газу в атмосферу, що повністю відповідає європейській ініціативі «Угода мерів», до якої Одеса приєдналася у 2015 році.

Наразі на альтернативні джерела енергії для цілодобового забезпечення студентів гарячою водою переведені три гуртожитки Одеської юридичної академії. Сонячні колектори встановлені на даху будівлі і розраховані на цілорічне забезпечення гуртожитків гарячою водою.

***

Основна мета ініціативи "Угода мерів" - виконання узятих на себе зобов'язань по скороченню викидів СО2 мінімум на 20% благодаря розвитку "зеленої економіки" і поліпшенню якості життя. Для досягнення цієї мети Одеською міською радою був розроблений і затверджений План дій із стійкого енергетичного розвитку до 2030 року, в який включені 155 проектів на загальну суму 217,7 млн. євро.