Новини

Останні події

Мер Одеси зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Туреччини. Фото

5 липня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з турецькою делегацією на чолі з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним послом Турецької Республіки в Україні паном Ягмуром Ахмедом Гюльдере. Під час переговорів сторони обговорили питання розвитку співробітництва між країнами та містами-побратимами Одесою і Стамбулом.

Одним з дієвих інструментів для сприяння в налагодженні бізнес-зв'язків є проведення тематичних форумів, а також різні проекти, які популяризують Одесу в турецьких містах і навпаки.

«Минулого року потік туристів в обидва боки склав 2 млн.осіб. Це яскрава демонстрація роботи з розвитку двосторонніх відносин. До речі, цьому сприяло і відкриття Стамбульського парку в Одесі. Ми дуже сподіваємося, що зможемо втілити в життя аналогічні проекти і в інших містах Україн », - підкреслив пан Ягмур Ахмед Гюльдере.

Пан Посол зазначив, що ще однією причиною, з якої він знаходиться з офіційним візитом в Одесі, є участь турецького військового фрегата в українсько-американських навчаннях «Сі Бриз-2019».

Надзвичайний і Повноважний посол Туреччини запросив одеситів і гостей міста відвідати турецький корабель з екскурсією. Військовий фрегат буде відкритий для відвідування в День Військово-морських Сил України, 7 липня, з 13:00 до 17:00. Місце швартування - 15-16 причал Одеського морського вокзалу.