Новини

Останні події

Президент України нагородив військових моряків в Одесі

7 липня 2019 року в Одесі відзначають День Військово-Морських Сил Збройних Сил України. У святкуванні взяв участь Президент України Володимир Зеленський та Міністр оборони України Степан Полторак.

Традиційно святкування розпочалося з церемонії підняття Державного прапора України та прапора Військово-Морських Сил, а також прапорів розцвічування на кораблях ВМС, пришвартованих на морському вокзалі.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять морських піхотинців-медиків Сергія Майбороди та Ірини Шевченко, загиблих в результаті обстрілу 1 липня санітарної машини на сході України.

Президент України вручив військовим морякам почесні державні нагороди, також Указом президента було присвоєно найменування двом новим десантно-штурмовим катерам - «Малін» і «Станіслав».

«Українські моряки щодня мужньо і героїчно захищають морські кордони нашої країни, її свободу і незалежність. Наша спільна мета - оснащені сучасними кораблями, зброєю і технікою Військово-Морські Сили України. Сьогодні ми відчуваємо підтримку зарубіжних друзів і партнерів», - зазначив Володимир Зеленський.

Цього року у святкуванні Дня Військово-Морських Сил України беруть участь представники 19 країн - учасниць багатонаціональних навчань «Сі Бриз», які проходять в Чорноморському регіоні з 1 по 12 липня. Військові кораблі країн-учасниць пришвартовані біля причалів Одеського морвокзалу і сьогодні до 17.00 відкриті для екскурсій

Вітаючи військових моряків, Одеський міський голова Геннадій Труханов побажав їм міцного здоров'я, мужності, служити без втрат, якісно виконуючи бойові завдання.

«Для Одеси дуже важлива стабільність в Чорноморському регіоні. Місто докладає всіх зусиль, щоб Військово-Морські Сили, сім'ї військових моряків відчували турботу і увагу з боку міста», - підкреслив Геннадій Труханов, зазначивши, що місто брало безпосередню участь у створенні бази для батальйону морської піхоти.

*****
Святкування Дня Військово-Морських Сил завершиться святковим концертом на вул. Дерибасівській. Початок о 19.00