Новини

Останні події

Мер Геннадій Труханов: Одеський досвід модернізації трамвайних шляхів - унікальний для України

Головна мета капітальних робіт перехрестя вулиць Прохоровської і М'ясоїдівської - збільшення пропускної здатності дорожньої розв'язки за прикладом транспортної розв'язки в районі 5-ї ст. Великого Фонтану.

Під час модернізації трамвайного полотна по вул. Прохоровській застосовується чеська технологія. Суть технології така: на підготовлену площадку на відремонтованій ділянці дороги відразу заливається бетон для виготовлення плит під основу трамвайних шляхів. Раніше готові великоблочні плити стандартних розмірів замовлялися на виробництві, а потім «підганялися» на місці проведення робіт. Також виконується віброшумоізоляція трамвайних рейок. Роботи на переїзді виконуються під контролем чеських фахівців.

На сьогодні на перехресті демонтовано старе дорожнє покриття і трамвайні колії, підготовлено основу під нове покриття, почалися роботи із заливання плит трамвайного полотна.

«Ця технологія застосовується в багатьох містах Чехії, Словаччини та інших європейських містах. В Україні вона вперше буде застосована в Одесі», - зазначив представник чеської компанії « Brens Europe » Ян Ейзенрейх.

Чеська технологія, за оцінками фахівців, скорочує час на проведення робіт. Так, капітальний ремонт перехрестя вулиць М'ясоїдівської і Прохоровської планують завершити вже в середині серпня.

10 липня 2019 роки роботи проінспектував мер Одеси Геннадій Труханов.

«Унікальний проект, який ми сьогодні впроваджуємо в життя, - це результат плідної співпраці з нашими чеськими партнерами протягом останніх п'яти років. Ми вже готові ділитися своїм досвідом. Думаю, що ця технологія надалі буде тиражуватися на всю Україну», - підкреслив Одеський міський голова.

Також Геннадій Труханов зазначив, що надалі цей метод планують застосовувати під час ремонту всіх проблемних розв'язок міста. До них можна віднести трамвайний переїзд на проспекті Небесної сотні, площу Толбухіна та інші транспортні артерії, де через зношування трамвайного і дорожнього полотна гальмується рух транспорту.

Довідка:

Проектом капітального ремонту перехрестя вулиць М'ясоїдівської і Прохоровської передбачено заміну зруйнованої конструкції трамвайної колії і оновлення прилеглої до неї території проїжджої частини.

Планується також встановлення чотирьох нових опор під контактну трамвайну мережу. Крім того, будуть відремонтовані тротуари з влаштуванням пандусів для маломобільних груп населення. Роботи з капремонту перехрестя вулиць Прохоровської і М'ясоїдівської дозволять збільшити його пропускну здатність, підвищать техніко-експлуатаційні показники покриття перехрестя, а також продовжать термін його служби.