Новини

Останні події

В Одесі продовжують благоустрій скверу в районі 7 ст. Великого Фонтану. Фото

Благоустрій скверу на 7 ст. В. Фонтану, між Фонтанською дорогою і вулицею Бригадною, було розпочато в рамках реалізації проєкту «Громадського бюджету-2018» .

У сквері було висаджено понад 120 кущів та дерев, майже 2000 багаторічних квітників, облаштовано систему автоматичного поливу, встановлено 29 нових світильників і 12 декоративних куль.
Також були відремонтовані тротуарні доріжки, уздовж яких встановлено 25 паркових лавок і 26 урн.
Крім того, у сквері з'явилися спортивний та дитячий майданчики, а також майданчик для вигулу собак.

Центром відпочинку упорядкованого скверу став фонтан, а також «Поляна казок», яку прикрасили скульптурні композиції, вирізані вручну з дерева.

18 липня 2019 року сквер відвідав мер Одеси Геннадій Труханов. Міський голова зазначив, що міська влада системно проводить роботу щодо закріплення меж парків і скверів, захищаючи таким чином їх території від зазіхань недобросовісних забудовників.

Паралельно проводяться масштабні роботи з благоустрою зелених зон міста: змінюється покриття алей і доріжок, облаштовується зовнішнє освітлення, встановлюються нові паркові меблі. Території парків та скверів приводять і в належний санітарний вигляд: очищають від сухостою та сміття.

Так, за останні роки впорядковані Стамбульський, Грецький і Преображенський парки, парк Перемоги і Центральний парк культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка, сквери на 5-й і 9-й станціях В. Фонтану, сквер на вулиці Макаренка.

Сквер на 7-й ст. В. Фонтану - не виняток. Як зазначив директор комунального підприємства «Міськзелентрест» Юніс Байрамов, роботи з благоустрою цього скверу триватимуть. У планах - повна модернізація зовнішнього освітлення у сквері, продовження робіт з озеленення, а також встановлення нових дерев'яних скульптур на галявині казок.

«Благоустрій територій парків і скверів - це системна і поступова робота. Ми перетворюємо запущені сквери в красиві громадські зони для відпочинку на свіжому повітрі, доступні для всіх охочих. Я дуже добре знаю цей сквер на 7-ій станції Великого Фонтану і прекрасно пам'ятаю, у якому жалюгідному стані він перебував. І я дуже радий, що сьогодні створені такі гарні умови для відпочинку жителів цих мікрорайонів», - підкреслив мер Одеси Геннадій Труханов.