Новини

Останні події

В Одесі капремонт загальноосвітньої школи № 81 планують завершити до Дня знань

Загальноосвітня школа № 81 (Фонтанська дорога, 26) заснована в 1939 році і є однією з найбільших у цьому районі: на сьогодні тут навчається близько 1600 юних одеситів.

Роками будівлю школи потребувала капітального ремонту покрівлі та фасаду.

У 2018 році на замовлення управління капітального будівництва Одеської міської ради ремонтні роботи стартували .

18 липня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з педагогічним колективом і батьківським комітетом загальноосвітньої школи № 81, з якими обговорив питання проведення робіт з капітального ремонту школи.

При проведенні капремонту будівлі школи акцент був зроблений на застосуванні енергозберігаючих технологій. І педагоги, і батьки відзначили, наскільки правильним було це рішення.
В Одесі капремонт загальноосвітньої школи № 81 планують завершити до Дня знань

Одеса, мер, Геннадій Труханов, капремонт, школа 81, фонтанская дорога, фонтан, школа, фасад, енергозбереження


Мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з педагогічним колективом і батьківським комітетом загальноосвітньої школи № 81. На зустрічі обговорили роботи з капітального ремонту будівлі школи і благоустрою її території.

Загальноосвітня школа № 81 (Фонтанська дорога, 26) заснована в 1939 році і є однією з найбільших в даному районі: на сьогоднішній день тут навчається близько 1600 юних одеситів.

Роками будівлю школи мав потребу в капітальному ремонті покрівлі та фасаду.

У 2018 році на замовлення управління капітального будівництва Одеської міської ради ремонтні роботи стартували .

18 липня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з педагогічним колективом і батьківським комітетом загальноосвітньої школи № 81, з якими обговорив питання проведення робіт з капітального ремонту школи.

При проведенні капремонту будівлі школи акцент був зроблений на застосування енергозберігаючих технологій. І педагоги, і батьки відзначили, наскільки правильним було це рішення.
Минулого року в будівлі школи капітально відремонтували і утеплили дах, замінили внутрішню систему утеплення і тепловий вузол, а також усі старі віконні блоки замінили на нові, енергозберігаючі. У 2018 року також на 2/3 виконано утеплення і пристрій вентильованого фасаду.

Директор загальноосвітньої школи №81 Тетяна Завтур розповіла, що за результатами моніторингу, після проведених минулого року робіт, витрати школи на тепло- і енергоносії скоротилися на 40%. І, за попередніми розрахунками, економія після закінчення ремонту всієї будівлі виросте вдвічі.

У поточному році роботи з утеплення фасаду і заміни зовнішніх дверних блоків тривають. Паралельно в школі проводяться внутрішньооздоблювальні роботи. У санвузлі на першому поверсі облаштовують універсальну кабінку для людей з інвалідністю; а для доступу маломобільних груп населення для приміщень другого, третього і четвертого поверхів будівлі школи придбають мобільний пересувний сходовий гусеничний підйомник. Передбачена також заміна системи вентиляції, мереж електро- і водопостачання, реалізація заходів з пожежної безпеки.

Батьківський комітет спільно з педагогічним колективом запропонували своє бачення організації відпочинку дітей у внутрішньому дворі школи, де сьогодні ведуться роботи з благоустрою та озеленення. Так, тут з'явиться сцена для проведення концертів і виступів, а також глядацькі місця із захистом від сонця.

Також на прохання колективу будівлю школи з прилеглою територією буде обгороджено. На проїздах до території школи встановлять два шлагбауми, а вздовж Фонтанської дороги облаштують місця для паркування для автотранспорту.

Торці будівлі школи вже прикрашені двома муралами, які були зроблені в рамках реалізації проекту «Громадський бюджет» (проект «Шкільна арт-реформа») . Перший поєднав у собі морську тематику Одеси і символ знань - книгу, а другий - демонструє види спорту, яких навчають у школі №81.

«Цього року загальноосвітня школа №81 відзначить своє 50-річчя. І я впевнений, що завершення капітального ремонту, яке заплановане на 1 вересня, буде прекрасним подарунком і до Дня знань, і до ювілею оновленої школи. Адже староїю її назвати не можна. Сьогодні тут з'явився якісно новий простір, модернізовано будівлю й упорядковано пришкільну територію, які створюють сучасні умови для всебічного розвитку юних одеситів», - підбив підсумок зустрічі Одеський міський голова Геннадій Труханов.