Новини

Останні події

В Одесі відкрито сучасне відділення дитячої інтенсивної терапії. Фото

18 липня 2019 року Одеський міський голова Геннадій Труханов відвідав дитячу міську клінічну лікарню №3 у Суворовському районі, де після капітального ремонту відкрито модернізоване відділення дитячої інтенсивної терапії сучасного європейського рівня.
Відділення інтенсивної терапії розраховане на 6 ліжок для дітей віком від 29 днів до 18 років з усіх районів Одеси, зокрема з Будинків дитини, дитячих притулків, шкіл-інтернатів. За необхідності потужність відділення може бути збільшена до 10 місць.
Під час ремонту враховані всі сучасні вимоги до організації відділень інтенсивної терапії. Встановлено ізольовану вентиляцію для кожного реанімаційного залу і боксу, передбачені бактеріальні фільтри. В обробці стін використано спеціальне покриття високої якості, що відповідає світовим санітарно-епідеміологічним стандартам. Під час ремонту проведено заміну всіх інженерно-технічних комунікацій і змонтовано сучасну пожежну сигналізацію із системою оповіщення.
Комфортабельні палати оснащені багатофункціональними реанімаційними ліжками для дітей молодшого та старшого віку. Ліжка укомплектовані протипролежневими матрацами. Кондиціонери оснащені спеціальними щитами для запобігання протягам.
Для відділення закуплено новітнє медичне обладнання вищого класу, яке відповідає світовим стандартам надання медичної допомоги у відділеннях інтенсивної терапії. Лікарня отримала апарати штучної вентиляції легенів «Hamilton C3» і «Hamilton C1» виробництва Швейцарії з функцією інтелектуальної вентиляції.
Для моніторингу життєво важливих показників дітей придбана сучасна станція контролю і відображення показників роботи дихальної та серцево-судинної систем. Дані виводяться на монітор цілодобового поста спостереження, де медики можуть своєчасно помітити зміни в показниках дихання і кровообігу пацієнта для оперативного реагування на екстрені ситуації.
У числі нового обладнання - дефібрилятори для екстреної реанімації при порушеннях серцевого ритму, аналізатор газів крові для діагностики і корекції метаболічних порушень у дітей.
Відкриття модернізованого відділення інтенсивної терапії в дитячій лікарні №3 забезпечить надання висококваліфікованої допомоги дітям, які потребують підтримки життєво важливих функцій при дихальних порушеннях, важких неврологічних захворюваннях, серцево-судинній недостатності, рясних кровотечах і крововтратах та інших критичних станах, а також поліпшить рівень життя і виживання дітей із вродженими вадами розвитку.
Проєкт реалізований завдяки спільній роботі органів місцевого самоврядування за участю меценатів, представників депутатського корпусу і бізнесу.
На створення відділення та закупівлю необхідних медикаментів з міського бюджету та бюджету розвитку Одеси спрямовано понад 9 мільйонів гривень.

«Черговим кроком у розвитку охорони здоров'я Одеси стало відкриття відділення дитячої інтенсивної терапії в Суворовському районі. Місто отримало відділення, оснащене найсучаснішим обладнанням та меблями. Тут все продумано до дрібниць і забезпечені комфортні умови для маленьких пацієнтів і роботи медичного персоналу. Робота міської влади спрямована на те, щоб усі одесити, незалежно від району їхнього проживання, були забезпечені якісною та доступною медичною допомогою», - зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.