Новини

Останні події

Мер Одеси бере участь у міжнародній конференції Fast-Track Cities-2019

З 8 по 11 вересня 2019 року делегація одеської мерії на чолі з міським головою Геннадієм Трухановим знаходиться з офіційним візитом у Великій Британії, де бере участь у конференції Fast-Track Cities-2019.

У заході беруть участь офіційні делегації міст з різних країн світу, які підписали Паризьку декларацію.

Одеса приєдналася до світової ініціативи мерів у лютому 2017 року, підписавши Паризьку декларацію по прискоренню процесів у подоланні поширення ВІЛ, а в травні того ж року - декларацію Zero Tb Cities з протидії туберкульозу.

В Одесі прийнято Міську цільову програму протидії ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, гепатитів та наркоманії «Прискорена відповідь Одеса» ( «Fast Track Odessa») на 2018-2020 роки.
 

Завдяки пріоритетній увазі до питань охорони здоров'я та громадського здоров'я Одеса була удостоєна честі проводити важливу міжнародну конференцію «Здоров'я в місті», яка відбулася у вересні 2018 року і дала багато важливих орієнтирів і ефективних моделей у сфері подальшого поліпшення здоров'я одеситів.

У 2018 році скринінг на ВІЛ за допомогою швидких тестів був впроваджений у 45-ти міських лікувальних закладах (у 2017 році не було в жодному). Кількість виявлених ВІЛ-позитивних, залучених до медичного спостереження, збільшилася з 54% у 2016 році до 74% у 2018 році.

«Через два роки активної роботи ми бачимо, що енергійні й узгоджені зусилля міської влади, громадянського суспільства і наших міжнародних партнерів привели до того системного, багатогранного і оперативного реагування, яке здатне взяти під контроль СНІД», - зазначив Геннадій Труханов на зустрічі з колегами.