Новини

Останні події

В Одесі зібрали перший трисекційний трамвай Odissey max. Фото

17 вересня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з робочим колективом трамвайних майстерень КП «Одесміськелектротранс».

Тут одеські майстри завершили складання першого в Одесі трисекційного трамвая Odissey max.

На збірку вагона пішло 42 дні від моменту постачання всіх складових. За основу взято односекційний трамвай Odissey, розроблений і запатентований КП «Одесміськелектротранс» у 2018 році.

Як зазначив директор КП «Одесміськелектротранс», на сьогодні Odissey max - найдовший трамвайний вагон в Україні. Його довжина - 30,8 метра, загальна пасажиромісткість – 280 осіб, сидячих місць - 62.

Секції вагона з'єднані т.зв. гармошкою, що робить трамвай досить маневреним і прохідним на всіх ділянках і розворотних кільцях міських трамвайних маршрутів.

Середня секція традиційно виконана з низькою підлогою, з відкидною конструкцією для заїзду колясок. У салоні передбачені місця для осіб з інвалідністю.

«Ми по праву повинні пишатися нашим одеським підприємством і його колективом. За такий короткий проміжок часу, з 2016 року, нам вдалося суттєво змінити ситуацію. І сьогодні 60% від загального пасажиропотоку припадає на частку електротранспорту», - зазначив Геннадій Труханов.

Найдовший в Україні трамвай планується випустити на трамвайний маршрут №26 «Старосінна площа - 11 ст. Люстдорфської дороги» в другій половині жовтня.