Новини

Останні події

Мер Одеси розповів про проблеми реконструкції Деволановського узвозу. Відеокоментар

Сьогодні, 18 вересня 2019 року, після проведення чергової сесії Одеський міський голова Геннадій Труханов розповів про плани мерії щодо розвитку та благоустрою міста на найближчі роки.

Так, одним з масштабних проєктів, реалізація якого вже знаходиться на етапі підготовки необхідної документації, є реконструкція Деволановського узвозу.

«Капітальний ремонт Деволановського узвозу - це дорогий і трудомісткий процес, який тягне за собою комплекс не менш трудомістких і витратних проєктів. Так, після заміни зливового колектора на узвозі потрібна заміна колектора на вулиці Приморській зі збільшенням його діаметра», - розповів Геннадій Труханов.

Всі будівлі і споруди на Деволановському узвозі знаходяться в приватній власності. При ремонті і проведенні робіт необхідне узгодження робіт з власниками нерухомості.

Міський голова також зазначив, що вважає справедливим солідарну фінансову участь суб'єктів господарювання-власників будівель у реконструкції вулиці.

«Досить складне завдання. Поки що залучити кошти не вдається. Я вважаю, що це, як мінімум, несправедливо по відношенню до міста: купили будівлі, але сьогодні вважають економічно невигідним приведення їх у належний вигляд. Як наслідок, у нас закрита ціла вулиця, яка могла б розвантажити рух або стати туристичним об'єктом. Тому будемо закладати кошти в бюджет міста і приступати до робіт. Далі вже будемо вибудовувати відносини з власниками нерухомості», - підкреслив Геннадій Труханов.

Довідка
Комплексний благоустрій Деволановського узвозу передбачає капітальний ремонт будівель, заміну мощення і комунікацій, відновлення зелених насаджень, встановлення вуличних світильників, вуличних меблів і т. ін. Крім того, передбачається організація парковок, додаткових пішохідних просторів і місць відпочинку. На першому етапі реалізації необхідно виконати заходи щодо інженерного захисту території та реконструкції інженерних мереж.