Новини

Останні події

В Одесі проходить зустріч координаторів Глобальної мережі інтеркультурних міст

25-26 вересня 2019 року в Одесі проходить зустріч координаторів Глобальної мережі інтеркультурних міст (ІСС).

Одеса стала першим містом в Україні і одним з 10-ти інтеркультурних міст світу, які приймають у себе учасників цієї важливої події.

До Одеси з'їхалися представники 20-ти країн.

«У заході беруть участь представники різних континентів. Наше головне завдання - комфортне і безконфліктне проживання людей всіх національностей, віросповідань і статусів на території будь-якого міста. Цьому сприяють і спільні проєкти в різних сферах, а Одесі є чим пишатися в цьому питанні», - розповіла Ірена Гуйдікова - генеральний менеджер програми ІСС, керівниця департаменту антидискримінаційної політики Ради Європи.

У рамках зустрічі координаторів пройде обговорення питань взаємодії в мережі ІСС і планів на наступний рік.

Крім того, будуть представлені досягнення Одеси, зокрема: інтеркультурність у туризмі, синергія бізнесу і влади, а також участь суспільства у всіх процесах, пов'язаних з розвитком міста.

Вітаючи учасників зустрічі, Одеський міський голова Геннадій Труханов, зазначив, що інтеркультурність, багатонаціональність - це фундамент, на якому будується Одеса з часів заснування.

«Сьогодні в нашому місті більш ніж 130 національностей живуть у добросусідстві і мирі. І політика міської влади спрямована на створення рівних умов і можливостей для кожної культури. Приклад Одеси може стати платформою для вироблення політики управління культурним різноманіттям для багатьох міст і країн, а також для подальшого об'єднання і зміцнення суверенітету України», - підкреслив Геннадій Труханов.

Довідка
Програма Глобальної мережі інтеркультурних міст (ICC) стартувала у 2008 році. Одеса приєдналася до програми у 2017 році. Національна мережа інтеркультурних міст України (ICC-UA) сьогодні об'єднує 6 муніципалітетів - Павлоград, Мелітополь, Суми, Луцьк, Вінниця, Одеса. На сьогодні в програмі Ради Європи перебуває 136 міст з 32-х країн п'яти континентів.