Новини

Останні події

Міжнародний форум ODESA 5T зібрав понад 600 учасників з 24-х країн світу

Сьогодні, 3 вересня 2019 року, відкрив свою роботу міжнародний форум IV INVESTMENT PROMOTION FORUM ODESA 5T.

На два дні Одеса вкотре стане платформою для зустрічей, обговорення бізнес-ідей, світових практик і тенденцій розвитку.

Захід зібрав понад 600 учасників з 24-х країн світу, серед яких представники дипломатичних місій, структур влади, українського та іноземного бізнесу.

Почесний директор Європейської комісії Георгіс Кремліс зазначив, що рівень самого заходу та проєктів, представлених на форумі, з кожним роком стає вище.

Вітаючи учасників форуму, мер Одеси Геннадій Труханов зазначив, що одним з основних завдань міської влади є створення умов для розвитку бізнесу, а також підтримка і розвиток іміджу Одеси як кращого міста для інвестування.

«Сьогодні ми успішно рухаємося за всіма основними напрямками прийнятої інвестиційної стратегії розвитку Одеси 5Т. Іноземні та українські партнери зацікавлені розвивати співробітництво з містом. Ми відкрили Одесу для інвестицій. За три роки залучено понад 190 млн євро. А головне - у міста є динаміка зростання», - розповів мер Одеси Геннадій Труханов.

Одним з ключових питань Форуму стала екологія: цій темі буде присвячено весь другий день заходу. Кілька тижнів тому ООН оголосила надзвичайне кліматичне становище на планеті, закликавши лідерів світових країн об'єднати зусилля для вирішення проблем.

Геннадій Труханов зазначив, що Одеса - активний учасник світового екоруху: «Ми продовжуємо роботу з розвитку електротранспорту, очищення стічних вод, зменшення споживання пластикових пакетів і впровадження роздільного збору сміття. Сьогодні ми даємо старт роботі над проєктом дегазації полігону на Дальницьких кар'єрах».

У рамках роботи Форуму було підписано чотири меморандуми про співпрацю. Також пройшли виступи спікерів у форматі TED talks і дискусійні панелі за різними напрямками.

ПРОГРАМА