Новини

Останні події

Мер Одеси зустрівся з делегацією міста Сіон (Швейцарія)

3 жовтня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з делегацією Швейцарської Конфедерації - представниками влади та європейського музичного фестивалю скрипкової музики в Сіоні, які прибули до нашого міста в рамках міжнародного фестивалю «Золоті скрипки Одеси».

Свято музики європейського масштабу - V Міжнародний фестиваль «Золоті скрипки Одеси» - проходить цього року з 1 по 6 жовтня.
2 жовтня в Одеській філармонії виконував соло одесит за походженням, учень Давида Ойстраха і Семена Снітковського, а сьогодні - творчий керівник Сіонського музичного фестивалю, професор Віденської академії музики Павло Верніков.

Під час зустрічі гості відзначили високий рівень організації фестивалю «Золоті скрипки Одеси» і теплий прийом Сіонського фестивалю в Одесі.

«Завдяки Павлу Вернікову ми знайомі з Одесою заочно, але знаходимося тут вперше. Вчорашній концерт - це дійсно грандіозний захід, і він надовго залишиться в нашій пам'яті. Ми бачимо, що для Одеси розвиток культури має велике значення і раді цьому», - зазначив муніципальний радник м. Сіон пан Рафаель Алексіс Марклей.

«Я бажаю одеському фестивалю великого майбутнього. Ми повинні робити так, щоб публіка наближалася до артистів, а не артисти наближалися до публіки», - побажав Павло Верніков.

Одеський міський голова розповів про роботу міської влади щодо розвитку фестивального руху міста, а також запрошення Одеси до Європейської фестивальної асоціації.

«Жоден політик не зможе зробити стільки, скільки робить культура для об'єднання континентів, міст і країн», - зазначив Геннадій Труханов.

Минулого року одеський скульптор Михайло Рева став автором Гран-прі Сіонського музичного фестивалю. Нагорода вручається найкращому викладачеві світу зі скрипки. Копія Гран-прі була передана від Одеси в подарунок меру м. Сіону.

Сьогодні швейцарська делегація передала меру Одеси Геннадію Трухановому запрошення від мера Сіону для обговорення розвитку відносин між містами.

Довідка
«Сіонський фестиваль» - щорічний музичний фестиваль, що проходить у кантоні Вале, Швейцарія.