Новини

Останні події

Одеський міський голова зустрівся з Послом Киргизії в Україні

На IV Міжнародний інвестиційний форум ODESA 5T до Одеси прибули іноземні делегації та посли країн світу.

3 жовтня 2019 року Одеський міський голова Геннадій Труханов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Киргизької Республіки в Україні паном Жусупбеком Шаріповим.

Пан Посол високо оцінив формат проведення інвестиційного форуму і представлені на ньому проєкти. Під час діалогу сторони обмінялися досвідом залучення інвестицій і висловили готовність розвивати відносини між країнами на рівні міст. Як місто-партнер Одесі було запропоноване місто Ош.

Як зазначив пан Жусупбек Шаріпов, Ош називають південною столицею Киргизії, що вже ріднить його з Одесою - південною столицею України.

Довідка
Киргизія - гориста країна в Центральній Азії. Вона розташована вздовж Великого шовкового шляху - стародавньої торгової дороги між Китаєм і Середземномор'ям. На півдні країни знаходиться місто Ош, історія якого налічує більше тисячі років. Він славиться величезним базаром, де колись зупинялися купці, які слідували Великим шовковим шляхом.

Киргизія має значний потенціал з багатьох видів природної мінеральної сировини. На її території виявлено кілька тисяч різних родовищ і рудопроявів рудних і нерудних корисних копалин.