Новини

Останні події

Форум ODESA 5T: циркулярна економіка, екологія та боротьба з амброзією

Другий день роботи IV міжнародного інвестиційного форуму ODESA 5T був присвячений проблемам екології і проходив у форматі панельних дискусій.


Під час діалогу учасники обговорили питання екоосвіти, екології Чорного моря, енергоефективності, розвитку електротранспорту, а також важливість циркулярної економіки і формування моделі поводження з твердими побутовими відходами.


Як зазначив Почесний директор Європейської комісії Георгіс Кремліс, майбутнє за відновлюваною енергією і циклічними процесами - виробництво енергоресурсів має здійснюватися шляхом переробки побутових відходів, які, у свою чергу, будуть використовуватися для задоволення потреб людини.


«Україні потрібна стратегія циркулярної економіки. Одеса - це місто, яке генерує ідеї і може стати піонером у цьому напрямку. Європейські міста готові допомогти в цьому питанні, а також у подальшій ретрансляції нового досвіду на всю Україну», - підкреслив Георгіс Кремліс.


У рамках роботи другого дня форуму був підписав Меморандум щодо об'єднання зусиль громадськості та влади в боротьбі з амброзією.
«Тенденція об'єднання всіх соціальних інститутів і органів управління навколо екологічних проблем спостерігається сьогодні в усьому світі. Одеса вже демонструє позитивні результати такої взаємодії. І сьогоднішній крок буде сприяти вирішенню проблеми боротьби з амброзією, враховуючи наявний досвід європейських міст», - прокоментував мер Одеси Геннадій Труханов.


*****
У роботі форуму взяли участь представники європейських і українських інститутів влади, дипломатичних місій, вчені, представники бізнес-структур і громадських організацій.