Новини

Останні події

В Одеси може з'явитися цифрова копія міста

У рамках роботи IV Міжнародного інвестиційного форуму «Одеса 225Т» 3 жовтня 2019 року відбулося підписання Меморандуму про співпрацю муніципалітету з провідним оператором мобільного зв'язку. Сторони закріпили намір про створення «цифрового двійника» Одеси.

Цифровий двійник міста - це його віртуальна модель, яка також включає в себе процеси, що відбуваються в місті. Віртуальна система постійно оновлюється відповідно до змін у своїх реальних прототипах.

«Рішення для Smart City будуть реалізовані на базі європейської IoT-платформи Vodafone за прикладом Лондона, Амстердама, Мюнхена і Лісабона», - зазначив заступник Одеського міського голови Павло Вугельман.

Завдання цифрового двійника міста - моделювати роботу реальної системи, тестувати гіпотези, нові стратегії, допомагати ефективно управляти міським господарством, математично точно розраховувати наслідки тієї чи іншої дії для всіх міських систем.

На сьогодні в Україні немає населених пунктів, у яких наявна їх цифрова копія. Одеса має всі шанси стати першим українським містом, у якому з'явиться його цифрова копія.