Новини

Останні події

Мер Одеси ознайомився з новим приймальним відділенням інфекційної лікарні

В одеській міській інфекційній лікарні відкрилося нове приймальне відділення. Капітальний ремонт старого і непридатного для функціонування корпусу було розпочато більше пів року тому. 

Відремонтоване відділення обладнане кількома входами і спеціальними боксами, щоб розділити потік пацієнтів і запобігти перехресному інфікуванню хворих.

Сьогодні, 25 жовтня 2019 року, під час робочої наради на території лікарні мер Одеси Геннадій Труханов ознайомився з ходом реконструкції будівель інфекційної лікарні і провів інспекцію нового приймального відділення. Як зазначають медики, вже наступного тижня лікарі займуть свої кабінети і прийматимуть пацієнтів у нових приміщеннях європейського зразка, обладнаних згідно з усіма чинними нормами.

Геннадій Труханов зазначив, що міська інфекційна лікарня обслуговує і забезпечує прийом не тільки одеситів, але й пацієнтів зі всієї Одеської області.

«У звичайний свій робочий день лікарня приймає понад п'ятдесят пацієнтів, за рік - близько двадцяти трьох тисяч. Ми ведемо поетапний ремонт будівель інфекційної лікарні з 2015 року. Без зупинки прийому пацієнтів», - розповів мер Одеси.

Так, у жовтні 2015 року було введено в експлуатацію боксований корпус для крапельних і особливо небезпечних інфекцій на 65 ліжок і хозблок (газова котельня, пральня, дезкамера). Як зазначила головна лікарка лікарні Світлана Лаврюкова, минулого року ізольовані бокси дозволили знизити поширення епідемії кору та її наслідків.

Сьогодні проводяться роботи з капітального ремонту старих будівель недіючих пральні та харчоблоку, на місці яких також з'являться сучасні боксовані корпуси лікарні. Після ремонту в нові приміщення будуть переведені дитячі відділення з Валиховського корпусу, що дозволить розпочати його поетапний ремонт.

Після переведення всіх відділень «циркульний корпус» лікарні, який є пам'яткою архітектури національного значення, буде
законсервований до прийняття узгодженого з Міністерством культури України рішення щодо раціонального його використання. Той вигляд, у якому корпус існує сьогодні - великі приміщення з високими стелями, - не витримує жодних сучасних норм прийому інфікованих хворих. А статус пам'ятки обмежує можливість його перепланування.