Новини

Останні події

В Одесі відзначають 75-річчя визволення України від нацистських окупантів. Фото

28 жовтня 2019 року з нагоди 75-річчя визволення України від нацистських окупантів відбулася церемонія покладання вінків і квітів до пам'ятника Невідомому матросу на Алеї Слави в парку ім. Т. Шевченка.

У заході взяли участь: мер Одеси Геннадій Труханов, керівництво міста та області, ветерани, депутати, дипломати, представники різних родів військ Збройних Сил України, а також службовці різних служб і відомств України, вихованці Поста №1, одесити.

Покладання супроводжувалося збройовим салютом.

* * * * *

Протягом жовтня в соціальних центрах заплановано проведення інформаційних лекцій, концертів, у бібліотеках - оформлення книжкових виставок, тематичних годин, бесід, тренінгів, патріотичних акцій, у школах - виховних годин. Школярі зустрінуться з ветеранами Другої світової війни та учасниками бойових дій антитерористичної операції, відвідають Військово-історичний музей Південного оперативного командування, музей «Меморіал героїчної оборони Одеси « 411-а батарея » і музей « Алея Слави » Центру військово-патріотичного виховання учнівської молоді « Пост № 1 ».

Крім того, ветеранам війни м. Одеси буде надано адресну допомогу.

* * * * *

У 2009 році Президент України підписав Указ № 836/2009 про встановлення Дня визволення України 28 жовтня.