Новини

Останні події

В Одесі розглядають питання створення території пріоритетного розвитку

З метою залучення інвестицій в економіку міста та впровадження сучасних технологій, а також створення нових робочих місць в Одесі розглядається питання створення території пріоритетного розвитку.
Розпорядженням Одеського міського голови від 18.07.2017 р. №695 створено робочу групу з питань відновлення і розширення повноцінної діяльності спеціальної (вільної) економічної зони (ВЕЗ) в Одесі. Також вивчається передовий досвід зарубіжних країн. Так, у липні 2018 року одеська делегація побувала з офіційним візитом в місті-побратимі Клайпеді, де серед інших питань одесити вивчали досвід створення і роботи Вільної економічної зони.

Робоча група на чолі з Павлом Вугельманом і Сергієм Гриневецьким підготувала Концепцію створення Зони пріоритетного розвитку, яка була успішно презентована на інвестиційному форумі «Одеса 5Т» і підтримана Інвестиційною радою при Одеському міському голові.
Вчора, 28 жовтня 2019 року, під керівництвом Одеського міського голови Геннадія Труханова відбулася робоча нарада, на якій пройшло обговорення пріоритетних завдань і план дій щодо реалізації Концепції.
Для вивчення досвіду створення та роботи СЕЗ найближчим часом відбудеться робоча поїздка до міста Нінбо (Китайська Народна Республіка), з яким Одесу пов'язують партнерські відносини.

Потім Концепція буде остаточно сформована і розпочнеться підготовка пакету необхідних документів для створення Зони пріоритетного розвитку міста Одеси. Також Концепція буде презентована народним депутатам України з метою підготовки проєкту і прийняття відповідного Закону, що буде сприяти підвищенню інвестиційної привабливості Одеського регіону.

«В Одесі сьогодні є всі умови і передумови для створення зони пріоритетного розвитку. Реалізація проєкту стане стимулом для розвитку економіки не тільки Одеси, але й усієї України», - зазначив Геннадій Труханов.