Новини

Останні події

В Одесі готуються до проведення ІХ Благодійного дипломатичного різдвяного ярмарку

7 листопада 2019 року в сесійній залі Одеської міської ради відбулася організаційна нарада з питання проведення ІХ Благодійного дипломатичного різдвяного ярмарку.

Нарада пройшла під головуванням мера Одеси Геннадія Труханова та дуаєна дипломатичного корпусу, акредитованого в Одесі, Генерального консула Румунії в Одесі Еміла Рапчі.

У нараді взяли участь усі дипломатичні місії, акредитовані в нашому місті, представники структурних підрозділів одеської мерії і громадських організацій.
Під час діалогу було визначено дату проведення благодійного ярмарку в поточному році - 14 грудня, а також розглянуті варіанти приміщень для проведення ярмарку.

Колегіально було вирішено провести низку виїзних нарад для оцінки технічних можливостей презентованих сьогодні варіантів місць проведення ярмарку.
Дипломатична ярмарок - це унікальна можливість ознайомитися одеситам з культурою, кухнею і традиціями народів більш ніж 25-ти країн світу.

Традиційно на кошти, виручені під час благодійного дипломатичного ярмарку, купується обладнання для однієї з одеських лікарень.

*****
Благодійний дипломатичний різдвяний ярмарок проходить в Одесі з 2011 року. В його організації беруть участь всі дипломатичні місії, акредитовані в Одесі, захід проходить під патронатом Дипломатичного клубу Одеси та Одеської міської ради. Традиційно на стендах іноземних представництв відвідувачам пропонуються страви національних кухонь, сувеніри, промислові та продовольчі товари, новорічні прикраси і т. ін. Кошти, зібрані на ярмарку, спрямовуються на придбання медичного та іншого обладнання для соціальних закладів міста.
За загальними результатами цього заходу за 8 років для міських лікарень було придбано обладнання на суму понад 1,5 млн гривень.
Наприклад, за результатами VIIІ Благодійного дипломатичного різдвяного ярмарку було зібрано 205 156 гривень, на які придбано медичне обладнання (фетальні монітори для обстеження одноплідної і багатоплідної вагітностей, універсальний апарат для пролонгованої штучної вентиляції легенів і холодильник для зберігання лікарських засобів) для пологового будинку №5.