Новини

Останні події

Муніципалітет Одеси підписав з низкою закладів вищої освіти Меморандум про співпрацю

Сьогодні, 15 листопада 2019 року, у малій залі міського адміністративного Центру на вул. Косовській відбулося засідання Ради ректорів закладів вищої освіти Одеського регіону.

У заході взяли участь: мер Одеси Геннадій Труханов, заступники міського голови Петро Рябоконь і Павло Вугельман, а також директор департаменту надання адміністративних послуг Одеської міської ради Євгенія Абрамова.

Під час засідання відбулося обговорення питання про розширення векторів взаємодії міської влади з навчальними закладами. Зокрема, були розглянуті питання впровадження нових форм навчання і замовлення підготовки фахівців, взаємодії в розробці муніципальних програм, а також залучення студентів до участі в житті міста.

Результатом засідання стало підписання Меморандумів про співпрацю в сфері науки, освіти та підготовки кадрів між департаментом надання адміністративних послуг Одеської міської ради та дирекцією низки одеських закладів вищої освіти, а саме:
- Національним університетом «Одеська морська академія»;
- Південноукраїнським національним педагогічним університетом ім. К.Д. Ушинського;
- Одеською державною академією будівництва та архітектури;
- Одеським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Також з низкою закладів вищої освіти були підписані договори про проходження студентами виробничої практики в департаменті надання адміністративних послуг.

«Після сьогоднішньої зустрічі в багатьох закладах вищої освіти з'являться освітні програми, пов'язані саме з рішенням міських завдань. Одеські заклади вищої освіти дійшли згоди, що не вони повинні формувати освітню програму, а саме замовник, у даному випадку - місто, повинен надавати запит, які йому потрібні фахівці», - підкреслив голова Ради ректорів закладів вищої освіти Одеського регіону, ректор Одеського державного екологічного університету Сергій Степаненко.

Коментуючи результати зустрічі, міський голова зазначив, що діалог пройшов у діловому режимі, були розглянуті важливі питання, вирішення яких дозволить перейти на новий рівень взаємовідносин міста із закладами вищої освіти. Також буде вироблений графік відвідування закладів освіти.

«Сьогодні надійшла пропозиція, яку я із задоволенням підтримав, і буду проводити заняття в закладах вищої освіти, де на досвіді управління містом Одесою розповідати про муніципальну економіку, структуру органів місцевого самоврядування, права і обов'язки чиновників і багато іншого», - підкреслив Геннадій Труханов.