Новини

Останні події

Одеська делегація ознайомилася з досвідом Марселя з модернізації міського простору

Під час візиту до Марселя представники Одеської мерії провели низку ділових зустрічей і переговорів для ознайомлення з передовим досвідом у містоутворюючій, будівельній та культурній сферах. Також одеська делегація ознайомилася з досвідом Марселя в питаннях модернізації міського простору, розвитку транспортної інфраструктури, озеленення територій та благоустрою міста.

Досвід міста-побратима особливо корисний, так як Марсель з його великим історичним архітектурним ареалом, розмірами, забудовою та чисельністю населення багато в чому можна порівняти з Одесою і наші міста вирішують наразі схожі проблеми в містоутворюючій, будівельній, соціальній та культурній сферах.

Також муніципалітети міст-побратимів приступили до роботи щодо підготовки програми заходів, приурочених святкуванню у 2022 році 50-річного ювілею з дня підписання між Одесою і Марселем угоди про встановлення побратимських відносин.
Зокрема, делегація відвідала Центр інноваційних технологій «Місто інновацій Марсель" CISAM» і французький університет Aix-Marseille, де члени делегації ознайомилися з соціально-економічним і науково-культурним простором.

Така платформа створена з метою проведення фінансових і юридичних консультацій для бізнес-сектору, а також реалізації smart-майбутнього, що включає центр комунікацій для поліпшення логістики при розробці стартапів у різних галузях, зокрема й технологій.

Довідка
«CISAM» - соціально-економічний і науково-культурний простір, який зародився завдяки умінням і амбіціям найбільшого франкомовного університету, масштабного мегаполісу у Франції і двох транснаціональних корпорацій: CMA CGM Group і L'OCCITANE Group.
Раніше, 27 листопада, на міському пляжі Прадо в Марселі відбулося урочисте відкриття туристичного символу Одеси«Якір-серце». Цю подію висвітлили багато засобів масової інформації Марселя і регіону Буш-дю-Рон.