Новини

Останні події

Мер Одеси нагородив переможців міського шкільного конкурсу «STOP буллнг». Фото. Відео

Сьогодні, 2 грудня 2019 року, на апаратній нараді Одеський міський голова Геннадій Труханов нагородив переможців конкурсу аматорських соціальних відеороликів «STOP булінг».

Цього року конкурс «STOP булінг» проводився вперше. Ідея створення соціальних роликів знайшла широкий відгук серед школярів міста. Так, для участі в конкурсі були подані 39 індивідуальних і колективних відеороликів від 32-х освітніх муніципальних навчальних закладів Одеси. Наймолодшими учасниками стали учні четвертого класу.

Міський голова подякував дітям за виконану роботу, відзначивши, що короткі відеоролики викликали шквал емоцій.

«Ви - маленькі люди з великим серцем! І ви абсолютно праві: зупинити булінг можна тільки разом. Цей конкурс - наука і нам, дорослим. Здійснюючи вчинки, важливо пам'ятати, що поведінка дітей - це проєкція поведінки дорослих. Можна довго розповідати, як має бути. Але досить дитині один раз побачити абсолютно протилежне тому, що йдеться, і всі ці розповіді стають марними. Потрібно особистим прикладом демонструвати повагу один до одного, доброту, чуйність і ставлення до навколишнього середовища», - підкреслив Геннадій Труханов.

Перше місце і грошову винагороду 5 000 гривень отримав авторський колектив Одеської школи №1.

Друге місце і винагороду 4 000 гривень - авторські колективи Одеських шкіл №№72 і 18.

Третє місце і винагороду 3 000 гривень - авторські колективи шкіл №№ 48, 80 і 71.

Крім того, автори двох відеороликів отримали заохочувальні премії по 750 гривень.

Переможці також нагороджені дипломами департаменту освіти і науки Одеської міської ради та солодкими подарунками.

* * * * *
Конкурс проходив у два етапи. На першому етапі, з 15 листопада по 19 листопада 2019 року, проходило інтерактивне голосування за відеоролики, відібрані 15 конкурсних робіт. 20 листопада відбувся другий тур конкурсу, під час якого було визначено 8 призерів.
Основною метою проведення конкурсу є запобігання та протидія проявам насильства та булінг серед учнівських колективів.