Новини

Останні події

Мер Одеси провів засідання штабу для координації дій з ліквідації наслідків пожежі

Під час засідання штабу з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської міської ради, яке відбулося увечері 4 грудня 2019 року в одеській мерії, була надана оперативна інформація станом на 20:00 про роботи з ліквідації наслідків пожежі, а також скоординовані роботи всіх служб з розбору завалів і забезпечення медичної допомоги постраждалим.

За підсумками засідання штабу в допомогу підрозділам ДСНС і Нацполіціі буде надана запитувана техніка для розбирання завалів, необхідне обладнання та матеріали, автобуси для обігріву, біотуалети та інше. Крім того, для надання допомоги будуть направлені кваліфіковані психологи.

5-6 грудня оголошено в Одесі днями жалоби.

За інформацією оперативного штабу Одеської міської ради, структурними підрозділами станом на 20:00 було виконано таке:

1. Департамент міського господарства Одеської міської ради евакуював людей з розташованих поблизу будинків і нежитлових приміщень силами ЖКС, організував підвезення води і палива для техніки ДСНС, підключив для робіт спецтехніку КП «Одесміськелектротранс», «Одесміськсвітло» і «Міськзелентрест», в тому числі 9 електромонтажних вишок і автодрабин, які забезпечували підйом співробітників ДСНС на висоту 32 метри. Комунальними службами відразу ж було відключено газове та електропостачання району.

2. Департаментом освіти і науки Одеської міської ради були евакуйовані діти з прилеглих шкіл, зокрема школи №39, розташованої за адресою: вул. Успенська, 20. Ніхто не постраждав. Очікуються списки персоналу і учнів коледжу від МОН України для звірки всіх людей, які могли перебувати всередині будівлі.

3. Департаментом транспорту організовані нові схеми руху громадського транспорту далеко від місця події.

4. Департаментом охорони здоров'я, його комунальними установами та підприємствами надається допомога потерпілим. Інформування штабу про стан і кількість постраждалих відбувається кожні півгодини.

5. Департаментом аналітики та контролю Одеської міської ради спільно з КП «Теплопостачання м. Одеси» встановлено, що будівлі на розі вул. Пушкінської та вул. Троїцької опалювалися з 26 листопада 2019 року, згідно із запитом на включення систем теплопостачання від Фізико-хімічного інституту ім. О.В. Богатського, який розташований за адресою: вул. Пушкінська, 37, на площу 5959 кв.м.
Обидва освітніх заклади підзвітні Міністерству освіти і науки України, балансоутримувачем нежитлового приміщення за адресою: Троїцька, 25 є МОН України. Будівля була передана Одеському коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу в оперативне управління загальною площею 2871,8 кв.м (напівпідвал, 1-4 поверхи у фасадному флігелі і 1-4 поверхи у дворовому флігелі).

Хронологія пожежі

04.12.2019 р в 10:12 надійшло повідомлення про задимлення на третьому поверсі шестиповерхового будинку Одеського коледжу економіки і права. Підрозділи ДСНС автоматично спрямовані за підвищеним номером виклику «Пожежа Ранг 1-БІС».

О 10:17 після прибуття першого відділення встановлено загоряння в кімнаті на третьому поверсі, оголошено підвищений номер виклику «Пожежа Ранг 3». Організовано роботи з евакуації людей з 2-го і 3-го поверхів. Площа пожежі склала 700 кв.м.

О 10:47 надійшло повідомлення про двох постраждалих пожежників під час ліквідації, які госпіталізовані.

О 11:01 площа пожежі займала 1000 кв. м.

Об 11:13 за попередньою інформацією від «103» постраждало 8 осіб, двоє з яких - співробітники ДСНС. Всі постраждалі госпіталізовані до медичних закладів м. Одеси.

О 14:18 пожежу локалізовано на площі 4000 кв.м. У лікарні міста доставлено 22 постраждалих, 7 з яких - співробітники ДСЧН.

Орієнтовно о 16:00 стався обвал даху. Співробітники ДСНС працюють над проливкою будівлі і ліквідацією завалів.