Новини

Останні події

Геннадію Труханову вручили нагороду за політичне лідерство в боротьбі з ВІЛ і туберкульозом

11 грудня 2019 року на сесії Одеської міської ради перед депутатами виступив ексдепутат національного парламенту Швейцарії, консультант міського голови м. Берн, міжнародний експерт і керівник неурядової організації «Licit» пан Джейкоб Хуберт. Він розповів про досвід боротьби з ВІЛ/СНІДом у Швейцарії, підкресливши, що 30 років тому в країні кардинально змінили підхід до проблеми, створивши дієву модель, яка дозволила зупинити епідемію ВІЛ/СНІДу та смерті від передозування наркотиків. А кількість злочинів, скоєних наркозалежними, зменшилася на 70%.

Пан Джейкоб Хуберт відзначив високий рівень успішної взаємодії міської влади і громадянського суспільства Одеси з протидії поширенню епідемій небезпечних інфекційних захворювань і вручив меру Одеси Геннадію Труханову спеціальну нагороду #InYourPower за політичне лідерство в боротьбі з ВІЛ і туберкульозом.

Пан Джейкоб Хуберт підкреслив, що в Одесі в останні роки змінилося ставлення до наркозалежних людей, і сьогодні місто має всі умови і політичну волю, щоб продовжити впровадження швейцарської моделі.

*****

У листопаді 2017 року одеська делегація на чолі з мером міста Геннадієм Трухановим побувала в Берні з метою вивчення міжнародного досвіду з боротьби з небезпечними інфекційними захворюваннями.

 ПРЕЗЕНТАЦИЯ «Политика борьбы с употреблением наркотиков в Швейцарии»