Новини

Останні події

Мер Одеси зустрівся з активом Молодіжної ради. Фото

12 грудня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з активом Молодіжної ради.

Під час діалогу було обговорено роботу в році, що минає, а також плани на майбутнє.

Одним з головних досягнень року, що минає, на думку членів Молодіжної ради, стала активна робота з національними меншинами і містами-побратимами.

У 2019 році Молодіжна рада Одеси приймала в себе Молодіжну раду Клайпеди. Був підписаний меморандум про співпрацю, у рамках якого заплановано обмін досвідом. Заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема виступив з ініціативою проведення в Одесі ряду молодіжних заходів, зокрема заявив про готовність міністерства надати підтримку в проведенні «Молодіжного форуму з прав національних меншин».

У 2020 році планується розробка Стратегії молодіжної політики Одеси, проведення Першого одеського обласного форуму з нагоди святкування Дня молоді - 2020 року, створення вільного простору для розвитку молодіжного руху Одеси.

У рамках робочої зустрічі були порушені проблемні питання:
недостатнє інформування молоді міста про роботу молодіжної ради та, як наслідок, недостатня взаємодія зі студентами вишів міста.

Міський голова порадив Молодіжній раді більш активно виходити на міжнародний рівень - брати участь у конкурсах, залучати гранти міжнародних організацій та розвивати міжнародні проєкти.

«Ви активні, креативні й енергійні. Сьогодні все у ваших руках. Я підтримаю будь-яке ваше починання, яке зробить наше місто ще кращим, а життя молоді більш насиченим, комфортним і цікавим», - сказав Геннадій Труханов.

Довідка
У лютому 2018 року було сформовано новий склад Молодіжної ради при Одеському міському голові. На підставі проведеного конкурсу до ради увійшли представники всіх вишів Одеси і парламенту старшокласників, а також представники молодіжних організацій міста.
11 грудня на сесії Одеської міської ради була прийнята нова Міська цільова програма «Молодь Одеси» на 2020 - 2022 роки, сформована на основі пропозицій і побажань самої молоді.