Новини

Останні події

В одеському парку Перемоги з'явився «капітанський» місток. Фото

19 грудня 2019 року, у День Святого Миколая, у дендропарку Перемоги провели велике свято для дітей і дорослих. Крім різноманітної святкової програми і солодких страв, подарунком всім одеситам став оновлений місток, що з'єднує два ставки парку.

Головною прикрасою оновленого переходу стала композиція, що імітує ніс корабля і капітанський місток зі штурвалом, корабельним компасом і морським дзвоном.

Капітальний ремонт містка проведено в рамках продовження комплексного благоустрою дендропарку Перемоги, який проводиться з 2015 року.

Вітаючи гостей свята з Днем Святого Миколая, Одеський міський голова Геннадій Труханов побажав благополуччя і любові кожній одеській сім'ї, а також здійснення мрій.

«Дуже символічно, що відкриття мосту відбулося саме в День Святого Микола, до якого ми звертаємося з нашими молитвами і побажаннями. Одне з бажань одеситів - жити в красивому місті, гуляти в упорядкованих парках. І я радий, що нам поступово вдається виконувати ці побажання. Сьогодні парк Перемоги - одне з улюблених місць відпочинку одеситів і гостей нашого міста», - підкреслив Геннадій Труханов.

* * *
За 4 роки парк Перемоги змінився: облаштовані пішохідні доріжки, встановлено вуличні меблі і урни, працюють дитячі та спортивні майданчики, відновлено освітлення, з'явилися нові клумби, висаджуються дерева.

Також, вперше за багато років, очищені від сміття і мулу всі чотири ставки парку. У рамках проєкту Громадського бюджету-2017 «Казковий ставок» на найбільшому ставку встановлено світлодіодне підсвічування. Ще одним місцем тяжіння став відновлений фонтан.