Новини

Останні події

Незвичайний майданчик у дитсадку допомагає розвитку маленьких одеситів. Фото

Одеський дитячий садок №147 на вул. Краснова став першим дошкільним навчальним закладом, де реалізовано експериментальний проєкт з облаштування території з включенням елементів, що імітують сфери життєдіяльності міста в мініатюрі.

В ігровій формі дітей навчають правилам дорожнього руху, вони можуть подорожувати на потягу, доглядати за вуличними рослинами і побувати на пляжі. Вихованці дитячого садка будуть брати участь у спортивних змаганнях і отримають нагороди на трибунах, а юні артисти - виступати перед своїми однолітками, що розмістилися на трибунах амфітеатру.

Ігрові зони облаштовані відповідно до європейських стандартів з урахуванням вікових категорій. Практично всі елементи дитячих майданчиків виготовлені з дерев'яного бруса, який пройшов протипожежну і бактерицидну обробку.

«Це не просто придбаний готовий майданчик. Тут все зроблено з урахуванням особливостей території дитячого садка і продумано до дрібниць. Усе спрямовано на те, щоб діти цікаво проводили час, розвивалися фізично і творчо, вчилися концентрації уваги. І найголовніше - дітям тут подобається», - зазначив Геннадій Труханов.

Надалі планується створювати подібні ігрові простори і в інших дитячих садках міста.