Новини

Останні події

У Київському районі Одеси триває будівництво Центру дитячої та юнацької творчості

21 січня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов провів виїзну робочу нараду і проінспектував хід робіт з будівництва на території загальноосвітньої школи №33 Центру дитячої та юнацької творчості.

На сьогодні на фінальній стадії знаходяться роботи зі зведення каркаса триповерхової будівлі і облаштування перекриттів, завершується кладка стін і міжкімнатних перегородок. Після цього будівельники зможуть перейти до проведення внутрішніх оздоблювальних робіт. Велика територія школи дозволяє створити тут своєрідний спортивно-творчий центр.

Запланований термін здачі в експлуатацію Будинку творчості - 1 вересня 2020 року.

Також під час зустрічі відбулося обговорення питань будівництва в поточному році сучасного пришкільного стадіону.

«На стадіоні в позаурочний час буде організовано роботу спортивних секцій. А в новому Будинку творчості одночасно зможуть займатися до 500 дітей, зокрема й діти з інвалідністю. Також тут з'явиться велика зала з гримувальними, роздягальнями і залом для глядачів на 320 місць. Ми врахуємо сучасні вимоги і придбаємо необхідне обладнання для організації роботи всіляких гуртків. Новий спортивно-творчий хаб повинен стати центром тяжіння дітей і молоді всього району», - зазначив Геннадій Труханов.

Міський голова підкреслив, що поступово будуть приведені у відповідність сучасним вимогам усі приміщення і будівлі, де розміщуються заклади позашкільної освіти. Так, на сьогодні проводиться ремонт приміщень Центру дитячої та юнацької творчості «Дивосвіт» на вул. Спиридонівській, завершено перший етап ремонтних робіт у Центрі дитячої та юнацької творчості «Промінь» на вул. Балківській. https://omr.gov.ua/ru/news/217116 На погодженні у Міністерстві культури України знаходяться документи на реставрацію Воронцовського палацу, де розміщується КЗ «Одеський міський Палац дитячої та юнацької творчості».