Новини

Останні події

В Одесі реставрують Будинок з атлантами

22 січня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов провів виїзну робочу нараду і проінспектував хід реставраційних робіт на будівлях - пам'ятках архітектури, розташованих в ряд на вул. Гоголя.

Однією з головних визначних пам'яток Одеси є комплекс будинків №5 (побудований у 1899 р.) і № 7 (побудований у 1900-1901 рр.). Раніше пам'ятка архітектури належала родині Фальц-Фейнів, більш відомий одеситам як Будинок з атлантами. Будинок №9 на вул. Гоголя - житловий будинок Шемякіна - побудований у XIX столітті. Крім свого красивого фасаду знаменитий тим, що у ньому жив видатний вчений-офтальмолог Володимир Філатов.

На всіх трьох об'єктах виконуються роботи із заміни покрівельного покриття, посилення та заміни частини кроквяної системи, її обробки вогнезахисними матеріалами та встановлення блискавкозахисту будинків.

Паралельно проводяться ремонтно-реставраційні роботи на фасадах з оновленням ліпного декору та встановленням нічного підсвічування. Роботи знаходяться на різних стадіях виконання, завершити їх заплановано до середини літа поточного року.

«З 2015 року в Одесі проводиться системна робота з реставрації будівель - пам'яток архітектури. Передусім ми відновлюємо наші туристичні маршрути», - зазначив Геннадій Труханов.

Так, знаковою подією минулого року стало відкриття після реставрації Будинку Руссова.  На сьогодні тривають ремонтно-реставраційні роботи на Будинку Лібмана, а також низці інших будівель - пам'ятках архітектури