Новини

Останні події

Мер Одеси провів засідання штабу ТЕБ щодо епідемічної ситуації в місті. Відеокоментар

27 січня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов провів розширене засідання штабу з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Одеської міської ради про заходи щодо запобігання поширенню в місті інфекційних та вірусних захворювань.

У засіданні, крім керівників структурних підрозділів Одеської міської ради, взяли участь представники Генерального консульства КНР в Одесі, медичних закладів міста і Одеського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України, службовці Державної прикордонної служби України (ДПСУ), Державної служби України з надзвичайних ситуацій, представники закладів вищої освіти міста.

За інформацією представників сфери охорони здоров’я, інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип в Одесі минулого тижня склав 565,3 і перевищив епідемічний поріг на 7,6%, що свідчить про середній рівень інтенсивності епідпроцесу.

Згідно з моніторингом вірусологічних досліджень, спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу А H1N1 і вірусів негрипозної етіології.

Станом на 24 січня були тимчасово закриті 23 шкільні класи та три групи в дитячих садках. Сьогодні кількість закритих класів зросла до 52-х.

За інформацією Одеського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України, випадки захворювання коронавірусів станом на 12 годину дня 27 січня 2020 року серед одеситів не встановлені.

Однак, з огляду на рекомендації Європейського центру з контролю і профілактики захворювань, який вважає ймовірність того, що новий вірус буде ввезений у європейські країни, комісія ТЕБ прийняла рішення про необхідність введення низки превентивних заходів у місті Одесі.

Геннадій Труханов звернувся до представників прикордонної служби про необхідність введення додаткових заходів безпеки і контролю за тими, хто в’їжджає з інших країн. У разі виявлення ознак вірусного захворювання негайно інформувати міські медичні служби.

Міські лікарні працюють у режимі підвищеної готовності, вони забезпечені всім необхідним і отримають додаткові засоби захисту і лікарські препарати.

Також комісія ТЕБ прийняла рішення про закриття шкіл на карантин на два тижні, починаючи з 28 січня.

У дитячих садках групи будуть закриватися, якщо кількість хворих дітей перевищить 20%.