Новини

Останні події

Мер Одеси Геннадій Труханов про танкер на «Дельфіні»: Напередодні курортного сезону безпека відпочивальників - у пріоритеті

13 лютого 2020 року в одеській мерії під головуванням міського голови Геннадія Труханова відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Одеської міськради (ТЕБ).

На засіданні комісії були розглянуті питання, що стосуються ліквідації наслідків аварії танкера «DELFI» і санітарно-епідемічної ситуації в місті.

Як відомо, увечері 21 листопада 2019 року танкер «Delfi», який знаходився в акваторії порту «Південний», через сильний шторм зірвало з якоря і понесло в бік Одеси. До ранку 22 листопада в кілометрі від берегів Одеси, у районі пляжу «Дельфін», судно сіло на мілину і перекинулося. Танкер «DELFI» знаходиться там і до цього дня.

Обговоривши ситуацію, що склалася, з представниками Одеського морського порту, МНС України, міського КУ «Рятувально-водолазна служба» і з огляду на викладені обставини, комісія ТЕБ вважає за необхідне визнати на регіональному рівні аварію з танкером надзвичайною ситуацією техногенного характеру (код 10142) в частині екологічної загрози під час проведення підйомно-евакуаційних робіт, яка в подальшому може спричинити надзвичайну ситуацію соціального характеру (код 30630).

Даний статус уповноважена привласнювати комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської обласної державної адміністрації, тому в Одеську ОДА буде направлено відповідне звернення.

«Це дозволить значно швидше пройти всі процедури і зрушити це питання з мертвої точки в прямому сенсі слова», - прокоментував дане рішення Геннадій Труханов.

Крім того, напередодні курортного сезону першорядними стають питання безпеки людей у районі аварії. З цією метою міська комісія ТЕБ розглянула пропозиції щодо необхідних заходів за участю державних і муніципальних служб.

Також за підсумками засідання комісія прийняла рішення про відновлення навчального процесу в школах Одеси з 17 лютого 2020 року.