Новини

Останні події

Мер Одеси зустрівся з мешканцями будинку, чиї квартири постраждали від падіння дерева

Сьогодні, 25 лютого 2020 року, в Одесі тривали роботи з ліквідації наслідків негоди.

Комунальні служби працювали всю ніч: проводили розпил дерев, звільняли місто від гілок та сміття, відновлювали мережі електропостачання.

Після сильного шторму однією з проблемних ділянок став внутрішній двір будинку на перетині вул. Колонтаївської, 20 і вул. Різовської, 33, де дерево впало на подвір'я, зруйнувавши дах житлового будинку.

Мешканка найбільш постраждалої квартири була тимчасово відселена. Вирішується питання про її розміщення у т.зв. фонді відселення міста. Решта мешканців постраждалих квартир залишилися у своїй оселі або розмістилися у родичів.

Мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з мешканцями будинку і співробітниками комунальних підприємств, які прибирають дерево, що впало.

Як зазначив в.о. директора департаменту міського господарства Дмитро Жеман, співробітники комунальних служб всередині двору працюють вручну, а зовні будинку - за допомогою автотехніки. Щоб мінімізувати руйнування житлових будівель, стовбур дерева за допомогою кранів буде піднято і винесено з двору. Після завершення цих робіт буде проведена оцінка руйнувань.

«Дерево нахилилося на прибудову, яка будувалася як тимчасова споруда, без фундаменту. І, швидше за все, на це немає документів. Надалі буде розглядатися питання про проведення ремонту даху будинку. При цьому будуть враховані надані мешканцями документи на житлові приміщення», - прокоментував результати зустрічі Геннадій Труханов.