Новини

Останні події

Мер Одеси провів позачергове засідання комісії ТЕБ та НС: питання коронавірусу

2 березня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов провів позачергове розширене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У порядку денному - оперативна інформація про поширення коронавірусу (COVID-19) у країнах Європи і світу, готовність Одеси приймати пацієнтів з гострою респіраторною хворобою, викликаною коронавірусом, а також заходи щодо недопущення розповсюдження захворювання на території міста.

У засіданні взяли участь: представники муніципальних структур і державних служб, закладів вищої освіти, залізниці, аеропорту та інших транспортних організацій, що працюють у місті, а також медичні працівники.

Як зазначила керівниця департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Олена Якименко, на сьогодні медичними закладами міста визначено і відпрацьовано алгоритм надання медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою, викликаною коронавірусом COVID-19. Базовим закладом для надання медичної допомоги визначена міська клінічна інфекційна лікарня, у структурі якої є 20 ізольованих боксів на 65 ліжок. Заклад забезпечено всім необхідним для надання медичної допомоги пацієнтам з підозрою на коронавірус.

Під час засідання ТЕБ було відзначено, що Всесвітня організація охорони здоров'я прогнозує подальше поширення коронавірусу в країнах Європи і світу. Рішенням сесії Одеської міської ради від 06.02.2020 року департаменту охорони здоров'я додатково виділено 1,62 млн гривень на придбання засобів індивідуального захисту, виробів медичного призначення та дезінфекційних засобів. Міністерство охорони здоров'я України планує найближчим часом розподілити наявні експрес-тести між містами.

Під час засідання також обговорили ймовірність масового надходження пацієнтів з коронавірусом до медзакладів міста. Департаментом охорони здоров'я проведені розрахунки щодо додаткового фінансування для придбання медикаментозних препаратів.

Крім того, існує необхідність у виділенні коштів на придбання експрес-тестів для діагностики коронавірусної інфекції.

Також існує необхідність в проведенні превентивних заходів, спрямованих на обмеження переміщення людей у країни, де вже набула поширення гостра респіраторна хвороба, викликана коронавірусом COVID-19. Особливо це стосується іноземних студентів, які здобувають вищу освіту в Одесі.

За результатами засідання комісії Одеський міський голова доручив учасникам засідання створити Спеціальну комісію, уточнити План спільних дій і відпрацювати всі передбачені цим документом заходи.

«Кожен з вас розуміє всю відповідальність, яку несе перед жителями міста. Сьогодні нам необхідно об'єднати зусилля для протистояння поширенню коронавірусу в Одесі», - зазначив міський голова Геннадій Труханов.

Також в Одесі посилено інформаційно-роз'яснювальну роботу з населенням з питань профілактики коронавірусної інфекції та своєчасного звернення за медичною допомогою в разі захворювання. Складено план лекцій для інформування школярів про заходи профілактики.