Новини

Останні події

Профілактика коронавірусу: Геннадій Труханов зустрівся з ректорами одеських закладів вищої освіти

За результатами позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке пройшло в одеській мерії 2 березня 2020 року, відбулося позачергове засідання Ради ректорів, у якому взяв участь мер Одеси Геннадій Труханов.
Міський голова поінформував ректорів одеських закладів вищої освіти про заходи, що вживаються у місті Одесі для запобігання поширенню гострих респіраторних вірусних захворювань, забезпечення муніципальних медзакладів лікарськими препаратами, засобами захисту та дезінфекції. Під час діалогу відбулося обговорення заходів, які дозволять у разі виявлення в Одесі гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусом COVID-19, знизити її поширення в студентському середовищі.

Було прийнято рішення про необхідність розробки і поширення серед педагогічного складу закладів вищої освіти алгоритму дій при виявленні симптомів вірусного захворювання в студентів і посилення інформаційно-просвітницької роботи, спрямованої на підвищення в студентів рівня знань про коронавірус та заходи профілактики.

Крім того, було порушено питання про підготовку в гуртожитках закладів вищої освіти приміщення для можливої обсервації студентів, обмеження відвідувань гуртожитків сторонніми особами та введення посиленого режиму прибирання.

Буде проведена перевірка медичних пунктів закладів вищої освіти на предмет забезпечення необхідними медичними препаратами, засобами захисту та дезінфекції. Мер Одеси зазначив, що містом виділені додаткові кошти на забезпечення лікарень міста всім необхідним для лікування і запобігання поширенню вірусу. У разі необхідності частина препаратів буде передана в медпункти закладів вищої освіти.

«У міських школах і дитсадках, а також громадському транспорті вже посилені заходи з профілактики та контролю захворюваності. Заклади вищої освіти знаходяться на території міста. Відповідно, наше завдання в даному випадку – скоординувати свої дії з центральними відомствами в сфері освіти та охорони здоров'я», – зазначив Геннадій Труханов.