Новини

Останні події

Мер Одеси провів нараду з керівниками міських лікарень, які надають екстрену меддопомогу

4 березня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов провів нараду з керівниками міських клінічних лікарень, які надають екстрену медичну допомогу пацієнтам. Медики поінформували міського голову про забезпечення лікарень медпрепаратами, передбаченими міською програмою «Здоров'я», про заходи для запобігання поширенню гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу, що проводяться в медзакладах, а також про готовність до масового прийому пацієнтів з гострою респіраторною хворобою, викликаною коронавірусом COVID-19.

Базовим закладом для надання медичної допомоги визначена міська клінічна інфекційна лікарня, у структурі якої є 20 ізольованих боксів на 65 ліжок. На сьогодні заклад забезпечений усім необхідним для надання медичної допомоги пацієнтам з підозрою на коронавірус. Медичними закладами міста визначений і відпрацьований алгоритм надання медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою, викликаною коронавірусом COVID-19. У разі необхідності міські лікарні готові оперативно забезпечити роботу відділень, куди будуть направлені пацієнти з підозрою на коронавірус.

Міський голова доручив керівнику департаменту охорони здоров'я міськради передбачити своєчасне забезпечення міських клінічних лікарень медичними препаратами, передбаченими дією програми «Здоров'я», розміщення у відділеннях у відкритому доступі інформації про їх наявність та право ургентних пацієнтів отримати препарати безкоштовно в перші три дні перебування в лікарні.