Новини

Останні події

Одеська мерія і ОДА розробляють алгоритм спільних дій для охорони пам'ятників архітектури

4 березня 2020 року в приміщенні одеської мерії відбулася спільна нарада з питань налагодження ефективної взаємодії між Одеською міською радою та Одеською обласною державною адміністрацією в сфері охорони об'єктів культурної спадщини.

У нараді, яка пройшла під керівництвом Одеського міського голови Геннадія Труханова, взяли участь: заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Денис Ванаш, в.о. заступника Одеського міського голови Сергій Підгайний, а також представники профільних структурних підрозділів міста та області, депутати Одеської міської ради.

Під час діалогу сторони обговорили питання консолідації зусиль і вироблення алгоритму спільних дій щодо охорони об'єктів культурної спадщини, розташованих у місті Одесі.

Зокрема, прийнято рішення про спільну підготовку законодавчих ініціатив, спрямованих на вдосконалення законодавчих та підзаконних актів з охорони об'єктів культурної спадщини.

Крім того, відбулося обговорення алгоритму спільних дій при аварійних ситуаціях на будівлях-пам'ятках архітектури та містобудування, а також можливість спрощення процедури демонтажу аварійного декору на пам'ятках міста, складання спільних актів з рекомендаціями щодо демонтажу аварійного декору і його зберігання.

Робота з взаємодії між Одеською міською радою та Одеською обласною державною адміністрацією в сфері охорони об'єктів культурної спадщини буде продовжена.