Новини

Останні події

В Одесі скасували офіційне святкування Гуморини

Увечері, 11 березня 2020 року, Кабінетом Міністрів України опубліковано Постанову «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

Так, з 12 березня по 3 квітня 2020 року на всій території України заборонено:
- відвідування навчальних закладів: карантин вводиться у всіх освітніх закладах усіх форм власності та сфери управління (дошкільної, загальної, середньої, позашкільної, професійно-технічної, професійної, підвищення, вищої і післядипломної освіти);
- проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади і органів місцевого самоврядування.
Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників).

12 березня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов провів позачергове розширене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (Комісія ТЕБ та НС). У засіданні взяли участь представники виконавчих органів Одеської міської ради, закладів вищої освіти, різних відомств, а також силових структур.

Під час засідання зазначалося, що Постанову КМУ було опубліковано після прийняття Комісією ТЕБ та НС рішення про введення особливого режиму відвідування дітьми дошкільних закладів. У зв'язку з обставинами, що змінилися, від сьогодні всі дошкільні заклади міста, як і всі інші навчальні заклади, закриті на карантин.

Також до 3 квітня в Одесі скасовані всі масові вуличні заходи, включаючи Гуморину. Всім культурно-масовим закладам міста Одеси заборонено проведення заходів, які передбачають одномоментну присутність понад 200 осіб.

Також під час засідання було розглянуто Міський план протиепідемічних заходів, що сприяють зниженню ризиків інфікування новим коронавірусом Covid-19 у м.Одесі. План розроблений на підставі Національного і регіональних планів, рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я, а також досвіду країн, у яких коронавірус Covid-19 уже отримав масове поширення. План складається з декількох розділів, які чітко регламентують дії відповідальних органів у різні періоди поширення коронавірусу.

На сьогодні в Одесі не виявлено жодного випадку захворювання на гостру респіраторну хворобу, викликану коронавірусом Covid-19. Тому діють профілактичні заходи, які були впроваджені в Одесі з моменту появи інформації про новий коронавірус. Всі вони відображені в Міському плані в розділі превентивних заходів.

Найближчим часом документ буде опублікований на офіційному сайті Одеської міської ради.