Новини

Останні події

Мер Одеси провів чергове засідання Комісії ТЕБ щодо боротьби з коронавірусом

Сьогодні, 18 березня 2020 року, мер Одеси Геннадій Труханов провів засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (Комісія ТЕБ та НС).

У засіданні взяли участь: керівники структурних підрозділів одеської мерії, відомчих і силових структур, представники Одеської обласної державної адміністрації.

На засіданні відбулося обговорення питань координації міських і обласних підрозділів, а також організації безперебійної життєдіяльності міста в умовах дії обмежувальних заходів.

Зокрема в умовах зупинки міжміського транспортного сполучення існує необхідність у доставці до місця роботи співробітників міських комунальних підприємств, медзакладів, Нацполіціі і ДСНС, які проживають у передмісті.

Міський голова доручив спланувати і розробити службові маршрути.

Крім того, необхідне проведення додаткової роз'яснювальної роботи щодо дотримання карантинного режиму з населенням старшого віку, які перебувають в особливій групі ризику. Також обговорювалася можливість залучення для цих цілей волонтерів, керівників СОНів і громадських організацій міста.

За результатами рішень сесії Одеської міської ради Комісія ТЕБ та НС обговорила питання забезпечення медзакладів необхідними медичними препаратами, обладнанням, засобами індивідуального захисту та дезінфекції за бюджетні кошти.

Також проведені зустрічі з представниками бізнесу про можливість участі в забезпеченні міста необхідними засобами, тест-системами, обладнанням та препаратами для протидії поширенню коронавірусу. За результатами переговорів уже формується відповідний реєстр. Також формується реєстр постачальників таких товарів і ресурсів для їх виготовлення.

Крім того, у взаємодії з одним з мобільних операторів формується карта місць великої концентрації людей в Одесі з градацією за часом і віком. Виходячи з отриманих даних, цим місцям буде приділено особливу увагу в питаннях проведення роз'яснювальної роботи з населенням та додаткової дезінфекції.

Попередньо вже сьогодні місто поділене на 94 сектори, формуються мобільні бригади.

«Наше завдання сьогодні - зробити все можливе і не допустити ввезення і розповсюдження коронавірусу в місті. Саме тому вводяться такі жорсткі заходи. Такі заходи вводяться в усій Україні. Прошу поставитися з усією серйозністю і давати відповідні роз'яснення одеситам: якщо ми не витримаємо карантин, то весь час будуть нові контакти, нові особи, які заразилися, і тоді нас чекає масове поширення коронавірусу, чого не можна допустити», - звернувся міський голова Геннадій Труханов до учасників засідання.