Новини

Останні події

Мер Одеси зустрівся зі священнослужителями. Відео

19 березня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з представниками різних релігійних організацій, що ведуть свою діяльність у місті, з метою обговорення та координації дій в умовах поширення у світі коронавірусу COVID-19.

Учасники зустрічі відзначали, що релігія є стабілізуючим фактором: якщо людина приходить до храму, вона потребує допомоги священнослужителя. Наразі важливо зробити все можливе, щоб віруючі мали можливість безпосереднього контакту зі своїми настоятелями, щоб могли чути їх голос безпосередньо - по телефону, у соціальних мережах.

Міський голова звернувся до присутніх з проханням посилення інформаційної роботи з парафіянами, закликавши дотримуватись обмежувальних заходів карантину, особливо людьми, що знаходяться в групі підвищеного ризику.

«Кожен прийшов до віри своєю дорогою. Не важливо, якого людина віросповідання, головне, що вона живе з Богом у серці. Я з повагою ставлюся до всіх конфесій. Сьогодні ми всі разом повинні дати людям віру, що впораємося. Бог дає стільки, скільки нам під силу. Але для цього необхідно витримати карантин: максимально обмежити контакти і дотримуватися заходів профілактики», - зазначив Геннадій Труханов.

Учасники зустрічі підтримали звернення міського голови, висловивши готовність у міру своїх можливостей надавати сприяння і допомогу місту. Там, де це дозволяє релігія, служби переведені в онлайн-режим.

Храми продовжують працювати і приймати прихожан в індивідуальному порядку, проведення служб і всіх ритуалів обмежено рекомендованими нормами, проводяться посилені заходи з дезінфекції.

Крім того, низка конфесій активізують роботу з доставки додому продуктів харчування соціальним групам прихожан.

Також на зустрічі порушувалося питання про розміщення на території храмів і монастирів Одеси працівників міських медзакладів, які проживають в передмісті, на випадок, якщо поширення коронавірусу набуде масового характеру.